Over Ons

My Little Ponies, ons bedrijf

In 2018 ben ik begonnen met Instagram. Dit omdat ik veel leuke foto's had van Ivy, mijn 1e pony en deze wilde ik graag delen. Aangezien ik mijn niet paarden-volgers hier niet mee lastig wilde vallen heb ik toen besloten om een paarden account aan te maken! Puur voor de lol. Vanaf dat Pancake, mijn 3e pony, erbij kwam heb ik de naam veranderd naar My Little Ponies. Zo was het een simpele naam die perfect omschreef wie we zijn en wat je kunt verwachten. 

met paarden en instagram (en YouTube) raakte ik steeds verder betrokken in de paardenwereld. Zo kwam ik in aanraking met evenementen, shows & Horse Agility! Ik merkte al snel dat dit is waar mijn passie lag. Echter kreeg ik hier vele negatieve reacties op. "Je gaat met Shetlanders niks bereiken." "Dat gaat jou nooit lukken, iedereen wilt dat" ondanks deze reacties ben ik blijven oefenen en mijn dromen na blijven streven. 

eind 2019 mochten wij ons contract tekenen bij Go Social! Dit is een (paarden) management waarbij verschillende road-trips, workshops en evenementen worden georganiseerd waaronder de Go Social Party. Dit leek ons een mooie instap richting de shows en evenementen. Niet veel later brak er helaas een pandemie uit waardoor alles op een lager pitje kwam te staan en op den duur zelfs alles stil viel in de evenementen sector. 

Dit heeft ons zeker niet tegen gehouden. Wij hebben deze tijd nuttig besteed aan het trainen van onze pony's en een unieke show in elkaar te zetten. En maar goed ook, wij hebben het geluk gehad hier en daar enkele kleine showtje te mogen geven wanneer er een klein beetje versoepeling was. En zoals we al voorspeld hadden; dit is wat we geweldig vinden om te mogen doen.

 

Oktober 2021 hebben wij de stap genomen om ons bedrijf officieel te maken bij de KVK. My Little Ponies; met als doen het geven van shows, demo's, trainingen, merchandise, samenwerkingen en alle andere dingen die komen kijken bij het leven van een "paarden influencer."

 

Inmiddels hebben wij ons de laatste jaren kunnen ontplooien tot een volwaardig showteam waar plezier, paardvriendelijkheid en jezelf zijn voorop staat met als zichtbaar terugkerend thema: de regenboog. Hiermee willen wij op een subtiele manier de LGBTQ+ community aanhalen. Dit omdat ikzelf, Kristy, hier ook bij hoor en omdat wij vinden dat iedereen hier op een normale manier open over hoort te kunnen zijn en zichzelf hoort te kunnen uiten. 

Buiten dit maatschappelijke stukje laten wij ook zien hoe leuk het is om met Shetlanders en andere kleine paardjes aan de slag te gaan, want de paarden wereld draait niet alleen om het rijden. Een band vanaf de grond is minstens net zo belangrijk. Met goede communicatie en vriendschap kun je mega veel bereiken.

Dit is wat de missie en visie is van ons bedrijf. Hieronder leer je ons en onze pony's nog eens extra persoonlijk kennen.


Kristy

Kristy is gek op shetlanders en mini-paardjes. Zij wil dan ook graag laten zien dat dit geen grasmaaiers of koppige weidemaatjes zijn. Samen met haar 9 mini’s laat zij aan haar volgers op social media zien hoe leuk en veelzijdig deze kleintjes wel niet kunnen zijn en dat ze minstens net zo leuk zijn als (rij)paarden. Ze heeft vaak te horen gekregen dat ze niks zou bereiken met naar Shetlanders maar met haar shows wilt ze graag het tegendeel bewijzen en andere inspireren dat alles mogelijk is. Wat het liefste doet met haar pony's is Horse Agility! Het is altijd al een grote droom van Kristy geweest om hier shows mee te geven met haar pony’s. Op vrolijke muziek lopen zij en haar moeder Kitty door alle vrolijk gekleurde obstakels heen. Het hele parcours bestaat uit een regenboog thema wat er niet alleen heel vrolijk uit zien maar ook nog eens staat voor positiviteit en vrijheid. Plezier hebben in wat je doet is het belangrijkste en niet bang zijn om je dromen na te jagen. Dit staat bij hen altijd voorop.

Kitty

Moeder van 7 en paardengek eerste klas. Al van jongs af aan is ze te vinden tussen de paarden. Hoe gekker hoe liever. Zelf heeft ze nog 3 grote (rij)pony's maar toch kan ze de kleintjes ook niet missen. Met veel plezier bedenkt ze alle shows en decors mee, alles moet PRECIES goed zijn, geen 100% maar 1000% Al is dit in de shows af en toe lastig wanneer Panini weer eens wegrend maar dat maakt het zeker niet minder leuk! Als moeder toch nog je kinderdroom kunnen najagen, dat is genieten.

Hannah

Hannah is onze kleine kleine ruiter en de jongste van het team. Vanaf het moment dat ze geboren is zit ze al tussen de paarden en zodra ze kon zitten zat ze er op. Niks is Hannah te gek, dressuur, springen, Bixie wedstrijdjes, steigeren op een pony, maar ook lekker wandelen door de agility obstakels of door de bossen vind ze heerlijk om te doen.


De pony's

Ivy Rose

Ivy is een merrie van zo'n 85cm, geboren op 25 april 2015. Ivy is Kristy haar allereerste eigen pony, ze kwam op 30 oktober 2017 bij de familie. Ivy is een ontzettend werkwillige pony, zo vind ze het heerlijk om te rijden met een kindje Ivy houd heel erg van kinderen en van de aandacht die ze dan krijgt, en ze bloeit helemaal op als je met aan aan de slag gaat met vrijheidsdressuur. Hierin leert ze heel snel en dit doet ze ook vol overgaven. Maar wat Ivy het allerliefste doet? Lekker rancen met de kar! Hoe sneller hoe liever, een rustig stap rondje hoef je haar niet voor te bellen.

Dit alles vind ze geweldig maar.... Je moet niet in de buurt komen met de Horse Agility obstakels, dit vind ze helemaal niks. Een zijltje of een hoepel is nog prima maar door een gordijn? No Way! En dat is helemaal prima, iedere pony heeft zo zijn eigen talenten. Wanneer een pony iets echt leuk vind om te doen boeken jullie hier vanzelf succes mee, zo niet zul je ook niet ver komen. Het aller belangrijkste is, en dat geldt voor ieder paard, doe dingen die jij, maar ook vooral je pony leuk vind, dan word een training al snel een feestje en hebben jullie er samen veel meer plezier in.

Popcorn

Popcorn is een mini ruin van zon 80cm geboren op 23 april 2018. Popcorn is al vanaf dat hij een half jaartje oud is bij ons. Zijn vader is een shetlander en zijn moeder is een mini appaloosa, waardoor hij dus deels mini paardje is, dit is goed terug te zien in zijn slankere bouw vergeleken met de andere ''echte'' shetlanders. Vanaf het begin liep Popcorn al mee tussen de Horse Agility obstakels. Zo jong? Ja! Dit hebben we gedaan door hem in een bak te zetten met obstakels, samen met Pancake, en ze zo zelf alles te laten ontdekken op hun eigen tempo. Op deze manier leren ze om te gaan met ''enge'' dingen en kunnen ze dus ook lekker zelfverzekerd worden. Eindstand na 2 maanden? 2 vrolijke veulens die al spelend door alle obstakels heen rennen!

Weetje ove Popcorn:

Popcorn heeft een maanoog! Dit is een blauw oog, hierbij mist het oog pigment maar Popcorn kan hier nog perfect door kijken!

Pancake

Pancake is een knappe shetlander ruin van zo'n 95cm, geboren op 17 april 2018. Vanaf dat hij een half jaar was liep hij, net als Popcorn, al door de agility obstakels heen. Pancake pakte dit zo snel en makkelijk op dat hij zich al snel had bewezen om ook mee in de shows te gaan lopen. Onze allereerste show was dan ook samen met hem en Panini in 2020 op Equiday. Inmiddels is hij hierin al zo gegroeid dat hij zonder tuig mee op pad gaat met ons. Horse Agility is niet zijn enigste specialiteit, ook het rijden met Hannah, (vrij)springen en het lopen voor de kar gaat hem super goed af, Pancake is een echte alleskunner die graag zijn beste beentje voor zet.

Weetje: Pancake is officieel lid van het Nederlands Shetland Pony Stamboek. Zijn echte naam is dan ook eigenlijk Marco v. Balferen.

Whopper

Whopper is een knappe wildkleurige shetlander hengst van 85cm geboren.... ergens in april 2018... We hebben Whopper gekocht toen hij ongeveer een half jaartje oud was samen met Oreo. Hij was een heel terug getrokken veulentje dat erg schuw was. Oreo nam het dan ook vaak voor hem op tegen de andere pony's. Sinds we in 2019 ons eigen plekje hebben is Whopper helemaal ontplooit tot een pony met iets meer durf. Af en toe nog een beetje terug houdend maar als hij eenmaal door heeft wat je bedoeld zal hij zijn taken met overtuiging uitvoeren en is hij ook super trots op zichzelf.

Weetje: aangezien we dus niet weten wanneer Whopper is geboren vieren wij zijn verjaardag op 22 april, dit omdat (bijna) alle pony's in april jarig zijn en deze datum er dus mooi tussen past.

Oreo

Oreo is een shetlander/mini paardje ruin van, jawel, 1,05 meter! Geboren op 18 april 2019. Zijn moeder is een officele zwart bonte NSPS merrie en zijn vader is een palomino bonte NMPRS hengst. Oreo hebben we samen met Whopper opgehaald, hij is de eerste weken dan ook een hele goede steunpaal geweest voor Whopper tot hij uit zijn schulp durfde te komen. Toen we hem kochten was hij een half jaartje oud en al 95cm! Ditis dan ook de reden dat we hem wilde hebben, een leuke grote maat shet zodat Hannah er als hij oud genoeg was leuke Bixie wedstrijdjes mee zou kunnen gaan rijden. Ook Oreo is ontzettend werk willig en houdt enorn van aandacht. Zodra je op de wei aankomt staat hij meteen vooraan om te knuffelen of om je mee te helpen! Ga je klussen? Oreo helpt mee met het aangeven van je schroevendraaiers of verplaats wel even de inhoud van je gereedschapskist... Niet altijd even handig maar wel goed bedoeld.

Panini

Panini is een palomino kleurige shetlander ruin van 85cm, geboren op 1 juli 2016. Voordat Panini bij ons kwam heeft hij bij zijn vorige eigenaren gedient als show pony! Hij liep hierbij als kleine eenhoorn tussen de grote paarden in, onder andere, ridder en prinsessen shows! Een geboren show pony dus. In deze shows moest hij vooral rondjes rennen langs het publiek en dit is hij zeker nog niet vergeten... Panini durft namelijk geregeld uit te breken tijdens onze Horse Agility shows om even zijn ''Moment Of Fame'' te nemen.

Weetje:

Net als Pancake is Panini een officeel lid van het Nederlands Shetland Pony Stamboek. Zijn echte naam is Kay v.d. Richtershof.

Nugget

Nugget is een mini appaloosa hengst van zo'n 83cm, geboren op 29 april 2020. Nugget is de ontsnappings koning van de wei, geen hek of draadje houd hem tegen.... een echte mini dus. Ook is Nugget een echte toverbal! Toen we hem kochten was hij zwart panter bont, maar door het jaar heen heeft hij wel meer dan 4 verschillende kleuren! Ieder seizoen een ander jasje.

Weetje: Nugget zijn knietjes schieten wel eens op slot. gelukkig kan hij ze zelf weer ''goed klikken'' Momenteel zijn wij met onze bekapper hard aan het werken aan zijn knietjes en hier merken wij al veel v erschil mee! Hopelijk groeit hij er de komende jaren overheen maar daar hebben wij en onze bekapper alle vertrouwen in.

Jelly Bean

Jelly Bean is een appaloosa merrie van zo'n 75cm. Als je het woord ''Diva'' opzoekt is de kans groot dat je een foto van Jelly Bean zult tegenkomen. Hoe klein ze ook is, het is HET prinsesje van de wei en is ook zeker nie bang om dat te laten merken. De eerste dag dat ze bij ons kwam ging ze ook meteen heel zelf verzekers tussen de grote paarden aan het hooinet staan. Net als een echte merrie kan ze je dan ook heel vuil aankijken, maar dit is ook erg grappig om te zien. Die kleine oortjes naar achteren en dan haar... onderbeet! Jelly Bean haar onder tanden staan namelijk te ver naar voren vergeleken met haar boven gebit. Hier heeft ze gelukkig geen last van, zeker als ze regelmatig even nagekeken word door de tandarts.

Weetje: net als Pancake en Panini is Jelly Beanook lid van een stamboek, maar dan van het NMPRS (Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek). Jelly Bean is een echt miniatuur paardje en haar officiele naam is Havanna Destiny.

Senor Taco

Taco is misschien wel ons meest bijzondere lid van My Little Ponies! Hij is een ruin van ongeveer 1 meter, geboren op 8 augustus 2019. Zoals je ziet is Taco niet een gewone pony, hij is namelijk een muildier. Dit betekend dat zijn vader een ezel was en zijn moeder een paard, in zijn geval een shetlander om precies te zijn! Muildieren zijn ontzettend slim en leren dus heel snel, dit is ook zeker aan Taco te merken. Maar zoals iedereen weet zijnezels (en dus muildieren) ook enorm koppig, ook dit komt bij hem goed naar voren maar met veel geduld (en een worteltje) komt dit altijf weer goed.

Weetje over muildieren: 

Een muildier past het beste tussen paarden in plaats van ezels. Dit komt doordat de moeder van een veulen het veulen opvoed, hierdoor neemt het veulen het gedracht van de moeder over. In dit geval zal het veulen dus paarden gedrag overnemen.

Brownie

Peanut 

Mango & Smartie 

Whiskey